Projectleider Duurzaam Voedselsysteem
- Nederland
- Regio Stedendriehoek
- Vandaag
Dienstverband
Contract
Uurtarief
Niet opgegeven
Uren per week
Niet opgegeven
Totaalbudget
Niet opgegeven
Startdatum
Niet opgegeven
Einddatum
Niet opgegeven
Reageren voor
12 mei 2025
Opdrachtbeschrijving
De opdrachtgever zoekt een gedreven projectleider Duurzaam Voedselsysteem voor een uitdagende ZZP opdracht in de Regio Stedendriehoek. Deze regio omvat acht gemeenten in de Veluwe, Salland, IJsselvallei en Achterhoek. Samen met ondernemers en kennisinstellingen zet de organisatie zich in voor een duurzame toekomst, waarbij het doel is om een goed leven te waarborgen voor huidige en toekomstige generaties. OPDRACHT Als projectleider Duurzaam Voedselsysteem werk je aan de ontwikkeling van een duurzaam landbouw- en voedselsysteem in de Regio Stedendriehoek. Je combineert dit met andere doelen zoals het verhogen van biodiversiteit, aantrekkelijk landschap en recreatie. Je biedt agrariërs toekomstperspectief en onderzoekt kansen voor de productie van voedsel voor de regionale markt. Je werkt aan activiteiten zoals opgenomen in de voedselagenda en zet ideeën, initiatieven en pilots om in concrete projecten. VITAAL LANDELIJK GEBIED Het landelijk gebied is een belangrijk onderdeel van de regio en kent vele maatschappelijke opgaven zoals klimaatadaptatie, CO2 vastlegging, het stikstofvraagstuk, transitie van de landbouw, en meer. De druk op de ruimte is groot, waardoor opgaven strijden om de vierkante meters. Samen met regionale partners werk je aan een logische en samenhangende indeling van de ruimte waarin functies gecombineerd kunnen worden. DUURZAAM VOEDSELSYSTEEM Binnen het programma Vitaal Landelijk Gebied (VLG) is een van de programmalijnen ‘Duurzaam Voedselsysteem’. De opdrachtgever ondersteunt de ontwikkeling van een duurzaam voedselsysteem en versterkt de vraag en aanbod van duurzaam lokaal voedsel. Ook werkt de organisatie mee aan de eiwittransitie en stimuleert CSA’s (community supported agriculture) en voedselcoöperaties. Door consumentenbetrokkenheid te stimuleren, draagt de organisatie bij aan brede welvaart en voedselzekerheid voor de inwoners. Om de regionale doelen te bereiken: - Zetten we in op consumentenbewustwording rondom korte voedselketens. - Versterken we het netwerk van korte ketenproducenten en afnemers. - Werken we aan het vergroten van aantal (onbemande) verkooppunten voor lokale producten. - Werken we aan projecten gericht op de eiwittransitie (zowel voor dierlijk veevoer als humane consumptie). - Stimuleren we initiatieven waarin consumentleden zich verbinden aan het afnemen van de producten van één of meerdere boeren of producenten. - Stimuleren we het gebruik van lokale producten in de institutionele markt (ziekenhuizen, instellingen) en in de bedrijfscatering bij overheden en bedrijven, onder meer door bewustwording en ondersteuning bij aanbestedingstrajecten. VEREISTEN / KNOCK-OUTCRITERIA - BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet je gebruik maken van eigen laptop en telefoon. - Een maximum uurtarief van € 97,- exclusief btw, inclusief reiskosten woon-werk verkeer, werk-werkverkeer, parkeerkosten én fee Flextender. - Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als projectleider. - Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen de voedsel en/of landbouwsector. - Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in een agrarische richting. SELECTIECRITERIA TE BEOORDELEN DOOR FLEXTENDER (WEGING, TOTAAL 100 PUNTEN) - Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider (25 punten). - Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal wo niveau in een agrarische richting (20 punten). - Aantoonbare werkervaring met de ontwikkeling van een regionale voedselagenda (25 punten). - Beschrijf in maximaal 1 A4 wat je aanpak is om de genoemde werkzaamheden succesvol uit te voeren en hoe je voldoet aan de gevraagd eigenschappen en deze in zal zetten om de resultaten te bereiken. We toetsen hierbij op het vertrouwen dat je aanpak en inzet van eigenschappen geeft in relatie tot de gewenste resultaten (30 punten). Geef in je cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet. COMPETENTIES - Grondige kennis van de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het verduurzamen van (lokale) voedselsystemen. - Uitgebreid netwerk in de regio en daarbuiten passend bij het werkveld (voedselinitiatieven, korte keten ondernemingen). - Kennis van de principes van duurzame landbouw, agro-ecologie, en duurzaamheid in algemene zin. - Aantoonbaar behaalde resultaten bij soortgelijke werkzaamheden. - Aantoonbaar vermogen om complexe vraagstukken om te zetten in concrete kansrijke projecten en initiatieven. - Je bent een verbinder en beschikt over het vermogen om effectief te communiceren met verschillende stakeholders, zoals lokale overheden, (agrarische) bedrijven, en maatschappelijke organisaties, om samenwerking en draagvlak te creëren. - Vaardigheden in het plannen, organiseren, uitvoeren, en monitoren van projecten, met inachtneming van tijdslijnen, budgetten en kwaliteitseisen. De projectleider moet meerdere werkstromen tegelijk kunnen managen. - Inzicht in de wet- en regelgeving die van toepassing is op duurzame landbouw, voedselproductie en milieu, en het vermogen om projecten te leiden die voldoen aan de nationale en internationale richtlijnen. - De projectleider moet gericht zijn op het behalen van meetbare resultaten. Dit omvat het stellen van duidelijke doelstellingen, het monitoren van voortgang en het aanpassen van plannen waar nodig om de uiteindelijke doelen te bereiken. - Flexibel, ondernemend, oplossingsgericht. BEOORDELING Stap 1: Beoordeling cv’s op minimumeisen Flextender beoordeelt de cv’s op de minimumeisen in het bovengenoemde profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. Kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld. Stap 2: Selectie vijf (5) cv’s die aan de organisatie worden voorgelegd Flextender beoordeelt de cv’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”. De vijf (5) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling. Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek De opdrachtgever beoordeelt de cv’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria: - Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten. - Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties. De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek. Stap 4: Selectiegesprek In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald. De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren. FEE FLEXTENDER Flextender brengt voor deze opdracht €1.90 in rekening bij de winnende leverancier. BENODIGD AANTAL PROFESSIONALS 1. CV-EISEN Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties. Werkervaring max 10 jaar. Het cv is in het Nederlands gesteld. WERKDAGEN De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr. Op donderdagochtend werken we als programmateam op kantoor, in de Gasfabriek te Deventer. Hybride werken is mogelijk. PLANNING De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 16 mei 2025, in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 14 mei 2025 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht. OVERIGE INFORMATIE - De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. - Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi). MEER INFORMATIE Vragen kunnen ingediend worden tot donderdag 8 mei 2025, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op vrijdag 9 mei 2025 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kun je indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kun je telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777. De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot maandag 12 mei 2025, 09.00 uur. Tot die tijd kun je reageren.