Post

Copywriting

Ervaringen van een Freelance Copywriter

Een vrouwelijke freelance copywriter met haar laptop op het bureau en een kop koffie
  • 14 februari 2023

Een dag in het leven van een freelance copywriter

Als freelance tekstschrijver begin ik meestal mijn dag met een kop koffie en een blik op mijn agenda.

Ik plan mijn dag vrij vol in, zodat ik zowel mijn deadlines haal als tijd heb voor zelfontwikkeling en tijd om te netwerken en contacten warm te houden.

Ik heb het geluk voor verschillende soorten bedrijven te mogen werken. Van kleine start-ups tot grote organisaties. Daardoor kan ik uiteenlopende opdrachten doen. Die afwisseling geeft mij telkens frisse energie.

Ik maak bijvoorbeeld productbeschrijvingen voor webshops. Ook schrijf ik blogposts voor start-ups en schrijf ik columns voor wekelijkse nieuwsbrieven.

Een groot deel van mijn dag bestaat dus ook uit het schrijven en bewerken van teksten voor mijn opdrachtgevers.

Naast het schrijven, is netwerken ook een belangrijk onderdeel van mijn dag. Ik deel mijn werk op sociale media, ben actief op LinkedIn en bezoek regelmatig events en bijeenkomsten in de branche.

Een van de grootste voordelen van het werken als freelance tekstschrijver is de flexibiliteit die ik heb. Ik kan mijn werk doen waar en wanneer ik wil, wat me de vrijheid geeft om mijn tijd in te richten op manieren die voor mij het meest efficiënt en prettig zijn.

Aan het einde van de dag, ben ik blij dat ik freelance copywriter ben geworden. Ik ben trots op het werk dat ik aflever en geniet van nieuwe uitdagingen.

Onderwerpen:
Ervaringen
Copywriting
Tekstschrijven
Content