Post

Software

7-punts checklist voor het Inhuren van een goede Freelance .NET Ontwikkelaar

Ondernemer met laptop die op internet een freelance .NET ontwikkelaar zoekt
  • 20 januari 2023

Voor alle alle functies in je onderneming is het belangrijk de juiste persoon in te huren vinden. Maar vooral als het gaat om het inhuren van een freelance .NET ontwikkelaar. Dit is namelijk de persoon die verantwoordelijk is voor het bouwen en onderhouden van uw bedrijfswebsite of -platform.

Voordat je een .NET freelancer kiest voor inhuur, check dan de volgende punten.

Punt 1: .NET ervaring

Zorg ervoor dat de ontwikkelaar veel ervaring heeft met .NET.

Je wilt natuurlijk iemand die weet wat hij of zij doet en die je project binnen afzienbare tijd kan afronden.

Punt 2: Portfolio

Check het portfolio van de ontwikkelaar. Dit geeft je een concreet beeld van de vaardigheden van de freelancer en zijn of haar ontwikkelstijl. Als je al programmeur in je bedrijf hebt, laat hen dan meekijken.

Punt 3: Referenties

Ga referenties na en lees reviews. Het is altijd nuttig om ervaringen van eerdere klanten te bekijken. Focus je bij het lezen van reviews op negatieve reviews, omdat positieve reviews geen diagnostische waarde hebben.

Punt 4: Opdrachtspecificaties

Maak je freelance opdracht en het budget concreet en SMART en neem deze door met de freelancer. Dit helpt de ontwikkelaar om een realistische inschatting te maken van de tijd en middelen die hij of zij nodig zal hebben zijn om je project af te ronden en om te bepalen of je budget haalbaar is voor hem of haar.

Punt 5: Communicatie

Let op de wijze van communiceren van de freelance .NET kandidaat. Tijdens de uitvoering van je .NET opdracht zal er veel gecommuniceerd moeten worden. Als de communicatie tijdens de kennismaking al niet uitstekend is, zal je project er tijdens de uitvoering zeker onder lijden.

Punt 6: Beschikbaarheid

Bespreek de beschikbaarheid van de freelance .NET kandidaat. Zorg ervoor dat de ontwikkelaar de tijd heeft om uw project op een efficiënte manier af te ronden. Ook wanneer er onverwachts vertraging of uitstel optreedt.

Punt 7: Professionele indruk

Beoordeel de professionaliteit, reputatie en arbeidsethos van de freelancer. Logischerwijs wil je iemand inhuren die betrouwbaar is, zich houdt aan afspraken en kwaliteit levert om zijn nof haar reputatie hoog te houden.

Houd bovenstaande 7 punten in gedachten wanneer je een freelance .NET ontwikkelaar inhuurt, zodat je project successvol en op tijd afgerond wordt.

Onderwerpen:
Freelance .NET ontwikkelaar
Freelancer inhuren
Freelance tips
Checklist